Series Mania Forum 2020

Series Mania Forum 2020


2019. november 19. 10:22

Sorozat projekteket várnak a Series Mania Forum Co-Pro Pitching Sessions (korábbi nevén Series Mania European Co-production Forum) eseményére.

Időpont és helyszín: 2020 március 25-27. Lille, Franciaország

Nevezési határidő: 2020. január 10.

A SERIES MANIA FORUM a SERIES MANIA Festival szakmai ága, amely olyan támogatókat tudhat maga mellett, mint a „Hauts-de-france” régió, a CNC, illetve az EU-n belül tevékenykedő Kreatív Európa MEDIA alprogram.

Az esemény mostanra egy európai találkozási ponttá nőtte ki magát a televíziós sorozatokkal foglalkozó szakemberek körében.

A fórumon belül különösen ismert a Co-Pro Pitching Sessions esemény, ahol bemutatásra kerül egy 16 sorozatból álló projektválogatás a televíziós iparban kulcsszerepet betöltő közönség számára. A tervek bemutatását előre leegyeztetett személyes beszélgetések követik lehetséges befektetőkkel: műsorszolgáltatókkal, forgalmazókkal, producerekkel és magán finanszírozókkal. A szakmai zsűri 50 000 eurós díjjal jutalmazza a legjobb projekt producerét.

A koprodukció fókuszán túl, a SERIES MANIAS FORUM 2013-től kiterjedt odáig, hogy teljesen lefedi a sorozatok fejlesztési fázisát, beleértve a forgatókönyvírást, a forgalmazást és az innovációt. A három nap alatt a Lille Grand Palais-ban, számos lehetőség ígérkezik a feltörekvő tehetségek számára, hogy a legnagyobb tapasztalattal rendelkező szakmabeliekkel találkozhassanak, főként a SeriesLab programjain keresztül. A program egy 5 hónapos intenzív forgatókönyvíró workshopot hirdet a TorinoFilmLab illetve a UGC Writers Campus együttműködésével.

A Lille Dialogues egy másik fénypontja a fórumnak: egy nemzetközi kezdeményezés, mely középpontjában panelbeszélgetések állnak, olyan politikai döntéshozók, európai és amerikai televíziós ügyvezetők között, illetve az USA-ból, akik az audiovizuális szektor jövőjét szeretnék formálni. 2019-ben a hivatalos vendéglistán olyan nevek bukkantak fel, mint a Francia kulturális miniszter Franck Riester, vagy a FranceTelevision’ vezérigazgatója, Delphine Ernotte-Cunci, illetve a Netflix CCO-ja, Ted Sarandos.

További információ

 

Kreatív Európa Nonprofit Kft.

1111 Budapest
Karinthy Frigyes út 18. V. em. 2.

Email: media@kreativeuropa.hu

Tel.: +36 1 300 7206 / +36 1 300 7202

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem