Budapest Debut Film Fórum - 2020

Budapest Debut Film Fórum - 2020


2019. november 5. 09:29

2020-ban visszatér a Budapest Debut Film Fórum, amely során olyan kezdeti fázisban lévő filmeket keresnek, melyeknek már van producere vagy rendezője. A fórumra 2020 márciusában kerül sor Budapesten, a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál keretein belül.

A BDFF tehetséges európai kezdő filmkészítők jelentkezését várja. 2019-ben a fesztivál szervezői egy új kezdeményezéssel szeretnék támogatni a feltörekvő filmkészítőket. A fórum lehetőséget biztosít a producerek és rendezők számára, hogy új kapcsolatokat teremtsenek és tapasztalatot szerezzenek közép-kelet-európai társaiktól. Mindezek mellett a program szakmai mentorok jelenlétével is segíti a résztvevőket.

A projektek leadási határideje 2020. január 10.

A fórum minden európai országból történő jelentkezést fogad, különösképpen a Visegrádi országokból.

Amit a BDFF kínál: Workshopok, panelbeszélgetések, szakmai visszajelzés, kapcsolatépítési lehetőségek a visegrádi régió szakértőivel és a filmalapok képviselőivel.

Nyolc projekt (ebből négy a V4 országokból) kerül majd kiválasztásra, hogy részt vegyen a Budapesti Debut Film Fórumon. A kiválasztott résztvevők lehetőséget kapnak, hogy bemutassák a folyamatban lévő projektjeiket, illetve részt vehetnek csoportos foglalkozásokon, panelbeszélgetéseken és nemzetközileg elismert szakemberek által vezetett mesterkurzusokon is.

A kétnapos programsorozat végén a szakemberek kiválasztják a legígéretesebbnek ígérkező film ötletét. A kiválasztott film 1000 eurós fejlesztési támogatás kap. Mindezek mellett a BDFF meghirdeti a Visegrádi koprodukciós díjat is, ahol egy kiválasztott projekt díjazásban részesül a V4 országok nyelveire történő fordítási és feliratozási munkák miatt.

Jelentkezés: Budapest Debut Film Forum

A kiválasztott résztvevők lehetőséget kapnak, a betekintésre a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál vibráló életébe és részt vehetnek a vetítéseken, szakmai rendezvényeken, melyeket Magyarország első számú rövidfilm fesztiválja által kerül megrendezésre.

 

Kreatív Európa Nonprofit Kft.

1111 Budapest
Karinthy Frigyes út 18. V. em. 2.

Email: media@kreativeuropa.hu

Tel.: +36 1 300 7206 / +36 1 300 7202

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem