Euro Connection rövidefilmes koprodukciós platform

Euro Connection rövidefilmes koprodukciós platform


2019. szeptember 3. 13:46

2020 februárjában, a Clermont-Ferrand-i rövidfilmfesztivállal egy időben ismét megrendezik a Euro Connectiont, az európai rövidfilmes koprodukciós vásárt.

A Euro Connectionre való jelentkezést 23 országban hirdetik meg, és ismét várnak magyar projekteket is – a magyar jelentkezők a Daazo-n keresztül nyújthatják be jelentkezésüket. Az eseményen évente 160 szakmai résztvevő fordul meg. Eddigi 10 éve alatt 87 olyan film (köztük 44 nemzetközi koprodukció) készült el, amelyhez közvetlenül hozzájárult a program.

Olyan rövidfilmes (40 percesnél rövidebb animációs, élő szereplős vagy dokumentumfilmes) projekteket várnak, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: már rendelkeznek részleges támogatással, producerük európai koprodukcióban gondolkodik, és forgatásuk 2020. június után kezdődik.

Jelentkezési határidő: 2019. október 20.

A Euro Connection zsűrije által kiválasztott projekt producere meghívást kap Clermont-Ferrand-ba 2020. február elején. A Euro Connection programjai (pitchfejlesztő workshop, pitchelés, producerek és résztvevők találkozói, személyes megbeszélések) február 3. és 5. közt lesznek. A sikeres pályázó részt vehet a filmfesztiválon és vásáron – a 4 éjszakás szállást (február 2–6.), az étkezést, az utazást (160 euróig), valamint az akkreditáció költségeit a Euro Connection fedezi.

További információ itt található (angol nyelven). Jelentkezni a Euro Connection weboldalán található letölthető kérdőív kitöltésével lehet: az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várják a nevezéseket.

Forrás: Artnews.hu

 

Kreatív Európa Nonprofit Kft.

1111 Budapest
Karinthy Frigyes út 18. V. em. 2.

Email: media@kreativeuropa.hu

Tel.: +36 1 300 7206 / +36 1 300 7202

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem