Hypewriter televíziós pitchfórum

Hypewriter televíziós pitchfórum


2018. április 27. 11:01

Televíziós sorozat-ötleteket vár a Paprika Studios és az RTL Magyarország közös pályázata. A Paprika Studios a kelet-közép-európai régió tíz országában jelen lévő, vezető produkciós vállalat jelentős televíziós gyártási és fejlesztési tapasztalattal a show-műsorok és valóságshow-k területén ugyanúgy, mint a fikciós műfajban és a digitális, illetve branded tartalmak világában.

A Paprika Studios és az RTL Magyarország mint az ötletfórum életre hívói a minőségi televíziós sorozatgyártás fejlesztését tűzték ki célul, ennek érdekében kívánnak lehetőséget adni egyedi ötletek és újszerű tartalmak megvalósítására. A pályázat győztese 10.000 euró pénzdíjat kap, a kiírók segítségével továbbfejlesztett koncepciója pedig a Paprika Studios gyártásában készül el, majd az epizódot az RTL Magyarország tűzi műsorra.

A pitchfórumra június 25–28. között kerül sor, ahol  a jelentkezők közül a legjobbnak ítélt nyolc projekt mutatkozik majd be a döntőben az ötfős nemzetközi szakmai zsűri és a közönség előtt.

A nevezés feltételeiről, valamint a díjakról a hypewriter.tv weboldalán, illetve az alábbiakban található tájékoztatás.

Díjak:
- 10.000 € pénzdíj a legjobb forgatókönyvért.
- 110.000 € természetbeni hozzájárulás a pilotepizód gyártásához. A győztes projekt pilotepizódját az alkotóval közösen a Paprika Studios és az RTL Magyarország fejleszti tovább – majd az elkészült epizódot a Paprika Studios gyártja, és az RTL Magyarország sugározza.

Nevezési feltételek:
- Koncepció: 6-10 epizódból álló, epizódonként kb. 40-50 perces sorozat ötlete. A beküldhető koncepciók száma nem korlátozott.
- Formátum: a nevezéshez szükséges minden anyag PDF formátumban küldendő be.
- A nevezés kizárólag elektronikus úton történik.
- A nevezés nyelve: angol.

 A koncepciókkal nevezni a Filmfreeway platformján lehet a következő anyagok felöltésével:
- a sorozat kétoldalas szinopszisa (angol nyelven)
- a pilotepizód treatmentje (angol nyelven)
- a pilot egy teljes jelenete forgatókönyv-formátumban (angol nyelven)
- a jelentkező CV-je (angol nyelven)

Nevezési határidő: 2018. május 15.

A Paprika Studios 2018. június 4-ig értesíti a jelentkezőket.

A stúdió törekszik a megadott értesítési határidő betartására, azonban fenntartja a jogot, hogy kitolja a határidőt. A Paprika Studios nem vállal felelősséget a megváltozott határidő miatt esetlegesen felmerülő költségekért.

Nevezési szabályzat
1. A Hypewriter televíziós pitchfórumra a nevezéseket kizárólag angol nyelven lehet benyújtani.
2. A kiírók kizárólag olyan nevezést tudnak elfogadni, amelynek szerzője kijelenti, hogy joga van a versenyre való nevezéshez, valamint átadja a következő jogokat a Paprika Studiosnak, illetve szavatolja a következőket: a jelentkező nevezésével exkluzív vételi jogot biztosít a Paprika Studiosnak a nevezéstől számított 6 hónapos időszakra a nevezett anyagokra és azok elemeire vonatkozó összes jogra és azoknak minden médiafelületen történő felhasználásra.

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem