Dok.incubator 2018 – nyertes projektek

Dok.incubator 2018 – nyertes projektek


2018. április 10. 14:28

Kihirdették a nyertes pályázatokat, amelyeket 2018-ban támogat a dok.incubator program.

A dokumentumfilmes workshop célja, hogy 8 projekt számára egyéni mentorálást nyújtson, dramaturgia, forgalmazás, marketing stratégiák és közönségépítés témakörökben, az elkészült filmek filmfesztiválokon való megjelenése és széles körben történő forgalmazása érdekében.

A workshop tavalyi projektjei között szerepelt Tuza-Ritter Bernadet Egy nő fogságban (A Woman Captured) c. filmje, amit az IDFA-n mutattak be, kiválasztották a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába, és több mint 40 fesztiválon vetítettek.

Idén is kiválasztottak a kelet-európai régióból két projektet: egy szlovén-koszovói, és egy lett-cseh-észt-német koprodukciót, amelyeket európai és amerikai producerek, forgalmazók és marketing szakemberek fognak mentorálni.

A kiválasztott projektek teljes listája a dok.incubator honlapján érhető el.

Idén 101  jelentkezésből választották ki a 8 támogatásban részesülő projektetet. A dok.incubator hat éve alatt a támogatott filmek több mint harmadát mutatták be az IDFA-n, hat került be a Sundance versenyprogramjába és számos film került vetítésre más rangos fesztiválokon is.

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem