Friss Hús | Balázs Béla-pályázat

Friss Hús | Balázs Béla-pályázat


2024. április 15. 13:37

Fókuszban a rövidfilmírás a II. Balázs Béla-pályázaton!

Írókat és a forgatókönyvírókat várnak a Friss Hús a legújabb pályázatára, amelyre 2024. május 10-ig lehet jelentkezni. Bár évről-évre számtalan sikeres rövidfilm készül hazánkban, a rövidfilmek forgatókönyve, dramaturgiája méltatlanul keveset tárgyalt és gyakorolt téma, illetve nagyon kevés az átjárási lehetőség a kortárs irodalom és a filmírás között.

Ezen kívánnak változtatni a pályázattal, amely kimondottan íróknak és forgatókönyvíróknak szól, és célja, hogy workshopok és fejlesztési munkák során tehetséges alkotók mentorok segítségével kisjátékfilm-forgatókönyvet fejlesszenek. A Balázs Béla-pályázatot először 2023-ban hirdették meg, és a program nagy szakmai érdeklődés mellett sikeresen lezajlott, idén pedig új témákkal, frissített formátumban várják a jelentkezőket.

A Balázs Béla-pályázat célja, hogy új projektek szülessenek, ezért nem szabadon választott témájú – és az asztalfiókban heverő – tervvel lehet pályázni, hanem a kiírásban meghatározott tematikák valamelyikébe kell illeszkednie a legfeljebb 20 perces tervnek.

A 2024-es témák:

  • Északi part
  • Távkapcsolat
  • Vonaton
  • Gyerekszemmel

Az elbírálás során előnyt élveznek azok a filmtervek, amelyek 20 percnél rövidebb alkotást ígérnek.

A nevezési határidő: 2024.05.10. 23:59 perc.

További információ

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem