Cinemira videóverseny 2024

Cinemira videóverseny 2024


2024. április 5. 10:53

A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál videóversenyt hirdet 20 év alatti fiataloknak! A legjobb másfél perces filmek alkotói értékes filmes díjakat, legújabb menő LEGO készleteket, koncertjegyeket, VIP belépőket nyerhetnek az augusztusi STRAND fesztiválra. A versenybe került filmeket nagyvásznon mutatják be, minden videó alkotója neves szakmai zsűritől kap visszajelzést!

  1. Boldogság – Te mitől vagy boldog?

Forgass filmet telefonnal műfaji megkötés nélkül, engedd szabadon a fantáziád, mit jelent neked a boldogság, mikor és mitől érzed magad boldognak?

  1. Kalandozások a LEGO galaxisban

Engedd útjára végtelen kreativitásod és meséld el LEGO kockák és minifigurák segítségével, hogyan fedezi fel az emberiség a világűrt!

  1. MobilBalaton: Kedvenc balatoni élményem

Forgass filmet telefonnal műfaji megkötés nélkül arról, mit jelent neked a balatoni életérzés nyáron vagy bármely más évszakban!

A filmek hossza maximum másfél perc lehet.

Filmjeitek legyenek egyediek, személyesek, tegyétek bele gondolataitokat, érzéseiteket! Egyénileg vagy csapatban is nevezhettek alkotásokat.

A MobilBalaton kategória vetítésére és döntőjére a Magyar Mozgókép Fesztiválon kerül sor június 14-én.

A Boldogság és LEGO kategóriák vetítésére és döntőjére az őszi Cinemira Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválon kerül sor október 13-án.

A filmeket neves szakmai zsűri értékeli:

Boldogság és LEGO kategória:

  • Puskás-Dallos Peti – énekes, színész, televíziós személyiség
  • Hollósi Jázmin – digitális tartalom készítő
  • Mazzag Izabella – film – videoklip rendező
  • Lampert Benedek – fotográfus

MobilBalaton kategória:

  • Mészáros Blanka – színművész
  • Csáki László – filmrendező
  • Breier Ádám – filmrendező

 

JELENTKEZÉS

Töltsd fel egy elérhető Google Drive linkre a filmed!

Küldd el a következő címre:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A tárgyba írd be, hogy melyik témában nevezed a filmed.

 

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2024. május 20.

Szabályzat:

Egy pályázó – a kategóriának megfelelő tartalmú videóval – több kategóriában is indulhat. Egy pályázó egy adott kategóriában maximum 3 videóval indulhat/videóban vállalhat szerepet. Határidőn túl beérkezett pályamunkákat nem tudunk elfogadni. A beérkezett pályaműveket a szakmai zsűri bírálja el, objektív és szubjektív szempontok szerint. A zsűri döntése az eredményhirdetés pillanatától végleges és nem változtatható. Minden nevezett film alkotója a nevezéssel kijelenti, hogy a filmben szereplők személyiségi jogai nem sérülnek, csak olyan személy jelenik meg az alkotásban szereplőként vagy alkotóként, aki vállalta ezt, és ehhez tevőlegesen hozzájárult. Minden ehhez kapcsolódó jogi kérdés az alkotás nevezőjét érinti. A nevezéssel a nevező elfogadja, hogy az alkotása a Magyar Mozgókép Fesztiválon és a Cinemira fesztiválon vetítésre kerül, emellett hozzájárul, hogy a szervezők, illetve a videóverseny hivatalos partnerei online felületeiken időbeli és térbeli korlátozás nélkül terjesszék azt.

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem