Európai Moziéjszaka 2023

Európai Moziéjszaka 2023


2023. november 20. 09:22

Az Európai Moziéjszaka izgalmas európai filmekkel tér vissza 2023. december 4. és 8. között.

Immár hatodik éve rendezi meg a Kreatív Európa MEDIA, az európai audiovizuális szektort támogató uniós program és az Europa Cinemas mozihálózat a filmes eseményt, amely a „European Cinema Night – Sharing stories we love” címet viseli.

A kezdeményezés célja, hogy közelebb hozza Európát polgáraihoz azáltal, hogy az európai filmkultúra gazdagságát és sokszínűségét ingyenes vetítésekkel ünnepli.

Az Europa Cinema hálózatából 85 mozi vesz részt idén a programban. Minden mozi a közönség érdeklődése alapján választott ki egy európai filmet, hogy személyre szabott moziélményt nyújtson. Az idei esemény folytatja a tavaly bevezetett megközelítést, amely lehetőséget biztosít a moziknak, hogy családbarát filmeket válasszanak a fiatalok bevonása érdekében, valamint klasszikus filmeket, amelyek összekapcsolják a polgárokat közös filmes kulturális örökségünkkel.

Annak érdekében, hogy a vetítéseken túl is elsöprő élményben legyen része a közönségnek, a legtöbb mozi kiegészítő tevékenységeket szervez, mint például beszélgetések a rendezőkkel, színészekkel vagy más filmes stábtagokkal.

Magyarországon idén három mozi csatlakozott az Európai Moziéjszaka programjához. A mozirajongók az alábbi filmeket nézhetik meg az ingyenes vetítések keretében:

A budapesti vetítésre a jegyek már sajnos elfogytak, de a szegedi Belvárosi Mozi és a szolnoki Tisza Mozi programjára még van lehetőség regisztrálni.

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem