Kreatív Európa MEDIA a Gamescomon

Kreatív Európa MEDIA a Gamescomon


2023. augusztus 22. 13:53

Az Európai Bizottság a kölni Gamescomon való jelenlétével és az alábbi programokkal szeretné megerősíteni az európai videojátékoknak nyújtott támogatását.

A legnagyobb európai nemzetközi játékipari rendezvényt idén augusztus 23. és 27. között rendezik meg független játékfejlesztők, kiadók és rajongók számára egyaránt. A Kreatív Európa MEDIA első alkalommal képviselteti magát standdal (Hall 3.2 D050–F051) augusztus 23- 25. között, ahol 49 kiválasztott európai céget látnak vendégül. Kilenc ország tizenegy Kreatív Európa irodája áll majd rendelkezésre konzultációk és kapcsolatépítő rendezvények keretében.

Renate Nikolay, a DG CONNECT főigazgató-helyettese a Bizottság képviseletében részt vesz a Gamescomon, hogy első kézből szerezzen ismereteket az európai videojáték-iparról, beleértve az iparág magas szintű képviselőivel folytatott megbeszéléseket és a projektekkel való találkozást.

 

Független cégek támogatása

A MEDIA Stand megkönnyíti az európai szakemberek részvételét a rendezvényen, amely sok esetben komoly befektetést jelent, különösen az új cégek számára. A MEDIA ingyenes akkreditációt, egyedülálló helyszínt biztosít kapcsolatépítésre, valamint a MEDIA munkatársaival való találkozásra és konzultációra. A standon való megjelenésre nagy érdeklődés mutatkozott: 76 pályázó közül végül 18 ország 49 játékfejlesztőjének és kiadójának tudták biztosítani ezt a lehetőséget.

„Meet your Neighbours” kapcsolatépítő esemény

A 2022-es sikeres kapcsolatépítő eseményre építve idén augusztus 24-én, csütörtökön 9:30 és 11:00 óra között kerül sor a rendezvényre, amely a MEDIA által finanszírozott videójátékok bemutatásával kezdődik. Az előadásokat rövid megbeszélések követik a beválogatott fejlesztők, kiadók és producerek között, akik 12 különböző országból érkeznek. A beválogatott cégek képviselőinek listája itt érhető el.

Az eseményt 14 Kreatív Európa Iroda szervezi a következő országokból: Németország, Franciaország, Belgium, Észtország, Litvánia, Lettország, Spanyolország, Lengyelország, Luxemburg, Dánia, Magyarország, Hollandia.

Egyéni konzultációk

Augusztus 23- 25. között 30 előre szervezett egyéni konzultációt tartanak a Kreatív Európa Irodák munkatársai a MEDIA támogatási lehetőségekről, különösen a Video Games & Immersive Content Development pályázatról. Az egyéni konzultációra való jelentkezés már lezárult, de a MEDIA Standhoz az alábbi időpontokban előzetes egyeztetés nélkül is várják a szakembereket további információkért:

  • augusztus 23-án, szerdán 11:00-13:00 óráig
  • augusztus 24-én, csütörtökön 11:00-13:00 óráig
  • augusztus 25-én, pénteken 12:00-13:30 óráig.

Forrás: Európai Bizottság

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem