European Writers Desk: Forgatókönyvírók Koppenhágában

European Writers Desk: Forgatókönyvírók Koppenhágában


2022. október 27. 07:30

A Kreatív Európa Irodák, a MEDIA program követeiként új kezdeményezést indítottak 2022 márciusában European Writers Desk elnevezéssel.

A szervezők a nemzetközi program céljául tűzték ki, hogy támogassák az európai forgatókönyvírókat, valamint előmozdítsák a határokon átnyúló együttműködéseket közöttük.

A programsorozat keretében négy online és egy személyes, háromnapos workshopra került sor.

Március 30-án az első eseményt a Series Lab Talents (Torino Film Lab) vezetője, Tony Grisoni nyitotta meg, aki a Félelem és reszketés Las Vegasban c. film forgatókönyvének egyik írója volt. Ezt követően Michal Aviram és Martin Behnke (Berlin, Alexanderplatz; Dark) osztották meg tapasztalataikat a Munich Match című nemzetközi sorozat forgatókönyvének idegen nyelven történő írásával kapcsolatban.

A május 16-i online találkozón Valeria Richter a fenntartható forgatókönyvírással kapcsolatban tartott előadást, ezt követően a résztvevők kis csoportokban ismerkedhettek meg a programban résztvevő forgatókönyvírókkal. A program részeként készült egy online katalógus is, amely rövid ismertetőket tartalmaz minden résztvevő szakmai hátteréről, céljairól.

Június 28-án került sor a European Writers Desk harmadik online eseményére, amelyen Thomas Gammeltoft a Kreatív Európa MEDIA támogatásával megvalósuló European Writers Club program lehetőségeit mutatta be a programon résztvevő forgatókönyvíróknak, akiknek ezt követően nemzetközi kapcsolatépítésre is lehetőségük nyílt.

A negyedik online eseményen, szeptember 29-én a Federation Screenwriters Europe vezetője, David Kavanagh mutatta be a szervezet forgatókönyvírókkal kapcsolatos munkáját, ezt követően pedig ismét néhány fős csoportokban egyeztettek a résztvevők, valamint lehetőség nyílt projektek pitching jellegű bemutatására.

Az online rendezvények után október 25-27. között a résztvevők Koppenhágában gyűltek össze egy személyes worksopra. A három napos rendezvényen mesterkurzusra, csoportmunkára, pitchekre és személyes egyeztetésekre, kapcsolatépítésre is sor kerül. Az esemény előadói és oktatói Nolwenn Guiziou a Le Groupe Ouest fejlesztési vezetője, Fanny Herrero a Call My Agent! televíziós sorozat készítője és Valeria Richter pitching szakértők.

A European Writers Desk a hamburgi, dániai és svédországi Kreatív Európa Iroda szervezésében, a következő országok irodáinak együttműködésével valósul meg: Ausztria, Belgium, Horvátország, Finnország, Grúzia, Németország, Magyarország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Románia, Spanyolország.

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem