Várja az animációs kisfilmeket a 10. Primanima fesztivál

Várja az animációs kisfilmeket a 10. Primanima fesztivál


2022. június 10. 08:04

Ismét jelentkezik a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál, amit idén már a 10. alkalommal tartanak meg Budaörsön. 

Idén a szokásos időpontnál előbb, október 5. és 8. között költöznek be az animációs rövidfilmek a Jókai Mór Művelődési Házba, a BABtérbe és további helyszínekre. A filmvetítések mellett ismét lesznek workshopok, szakmai programok és persze bulik. 

A fesztivál születésnapi kiadására már elindult a nevezés, és a szervezők most is várják a fiatal animációsok munkáit, diák-, diploma- és elsőfilmes kategóriákban, valamint a gyerekfilmek, illetve a három éve indult PrimaTeen, vagyis a kamaszoknak szóló filmek versenyébe. Az utóbbi két program esetében feltétel, hogy az animáció készítője ne legyen idősebb 40 évnél. 

A kezdeményezés továbbra is kiemelten a fiatal animációsok platformja marad, de a generációk közötti párbeszéd és tudásátadást erősítéseként egy új kategória, a Primanima Masters is elindul, amelyre már nem vonatkoznak a kategória- és korosztályi szabályok. A Primanima Masters leginkább azokra az alkotóra fókuszál majd, akik fesztivál korábbi kiadásain mutatkoztak be és azóta is mesteri filmeket készítenek.

A rövidfilmeket június 30-ig lehet küldeni.

A részletes nevezési szabályzat itt olvasható, nevezni a Filmfreeway oldalán keresztül és a fesztivál honlapján lehet, az utóbbin díjmentesen.

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem