Európai Film Fórum – Berlinale

Európai Film Fórum – Berlinale


2022. február 2. 10:35

2020 decemberében az Európai Bizottság elfogadta a Európai média és audiovizuális cselekvési tervet, amelynek célja a média és az audiovizuális ágazat fellendülésének és átalakulásának támogatása. A cselekvési terv 10 kezdeményezést javasol, közöttük a hatodik A klímasemleges audiovizuális ágazat felé című fellépés. Ehhez kapcsolódóan rendezik meg a következő Európai Film Fórumot is a 72. Berlini Filmfesztivál keretében. 

Bár a szén-dioxid-kibocsátás mérése és a zöld címkézés számos magán- és állami kezdeményezés középpontjában áll Európa szerte a károsanyag-kibocsátás csökkentésének érdekében, a koordináció hiánya jelentős korlátozó tényező a határokon átnyúló együttműködés megvalósításában.

Az Európai Bizottság megbízásából az elmúlt hónapokban egy technikai munkacsoport kidolgozott egy közös módszertant az audiovizuális ágazat szén-dioxid-kibocsátásának mérésére. A különböző mérési módszereket képviselő szakértőkből álló csoport 2021 decemberében megállapodott egy egyszerűsített módszertanról, amely korlátozott számú paraméterre összpontosít, és ugyanazokat az adatforrásokat használja az összehasonlíthatóság érdekében. Ennek a közös módszertannak közvetítőként kell működnie a különböző mérési rendszerek között, és átmenetet kell biztosítania a legjobb iparági szabványok felé.

A fórumot február 14-én 9:30 és 11:00 között élőben közvetítik a https://europeanfilmforum.eu/ oldalon.

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem