Mephisto alkotópályázat

Mephisto alkotópályázat


2022. január 11. 11:43

A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pannonia Entertainment – Pannonia Movie által üzemeltetett budapesti Cinema MOM a Klassz program keretében közös alkotópályázatot hirdet középiskolásoknak, egyetemistáknak és olyan fiatal művészeknek, akik kedvet éreznek, hogy Szabó István Mephisto című nagyjátékfilmjének az NFI – Filmarchívum által digitálisan felújított, 2022 márciusában a mozikba kerülő kópiája kapcsán képzőművészeti alkotást hozzanak létre. A legjobban sikerült alkotásokat a Cinema MOM mozi területén két hónapig kiállítják.

A pályamunkák beérkezési határideje: 2022. január 30.

Bármilyen képzőművészeti technikával készülhet az alkotás az alábbi méreteknek megfelelően:

  • 2D – Plakát / Grafika / Festmény / Fotó / Vegyes technikával készült 2D kép: max. B1
  • Animáció – Mozgó GIF: Max: 30 Mb, legfeljebb 10 másodperces
  • 3D – Szobor / Jelmezterv / Díszletterv: max. 1*1*1 m3

Ha nem szerepel az alkotás technikája a felsoroltak között, akkor az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kell érdeklődni, hogy lehet-e az adott technikával pályázni.

A pályamunkához egy 300 karakternél nem hosszabb leírást kérnek arról, hogy miért az adott műfajt választotta a pályázó a Mephisto című film kapcsán.

Egy pályázó legfeljebb három munkával pályázhat. Az alkotásoknak a pályázók saját szellemi tevékenységének eredményeképpen létrejövő egyéni, eredeti műveknek kell lenniük. A munkákat első körben digitálisan kérik pdf, jpg vagy gif formátumban, legfeljebb 30 mb méretben (fotózott műtárgy, digitális rajz, szkennelt grafika stb.). Fontos: a feltöltött fájl nevébe kérik beleírni a pályázó teljes nevét. Az eredeti műveket azoktól a pályázóktól kérik, akiknek a pályázata nyer és az alkotását kiállítják. Az alkotás moziba szállításának és elszállításának, szükség esetén (digitális grafika) nyomtatásának a költéségét a pályázó biztosítja.

Jelentkezés, ha a pályázó elmúlt 18 éves: ITT. 

Jelentkezés, ha a pályázó még nem múlt el 18 éves: ITT.

A regisztrációról automatikus visszaigazoló e-mailt küldenek. Amennyiben nem érkezik meg, kérik a levélszemét és a promóciós mappa ellenőrzését. Ha ide sem érkezik meg a levél az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kell jelezni.  

A díjazott alkotókat legkésőbb 2022. február 20-ig értesítik.

A legjobb munkákat beküldő pályázók a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pannonia Entertainment ajándékcsomagját kapják. A díjátadó és a kiállításmegnyitó a 2022 márciusában lesz.

Bővebb információ a Mephisto című filmről az Alapfilmek oldalon itt érhető el.

Forrás

 

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem