Pályázat előkészítési költségek és önerő támogatására

Pályázat előkészítési költségek és önerő támogatására


2021. október 6. 08:54

A közvetlen irányítású uniós programokban, többek között a Kreatív Európa programban történő eredményesebb hazai részvétel érdekében Magyarország Kormánya a pályázóknak hazai forrásból önerő- és előkészítési költség támogatást nyújt.

A támogatás célja a pályázatok sikerességének javítása és azoknak a jelentkezőknek a segítése, motiválása, akik megfelelő erőforrások hiányában nem használhatták ki eddig ezt a pályázati lehetőséget.

A kedvezményezettek az egyes programok kiírásainak megfelelő hazai szervezetek lehetnek:
- költségvetési szervek,
- önkormányzatok,
- egyetemek,
- egyesületek,
- vállalkozások,
- egyházak,
- alapítványok.

A támogatható tevékenységek az önerőtámogatás esetében megegyeznek a kiválasztott uniós program lehetőségeivel. Az előkészítő költségek esetében a fő támogatható tevékenység a lehető legjobb pályázat benyújtása érdekében igénybe vett pályázatírói és partnerkeresési szolgáltatás, a benyújtásra kész pályázat előzetes értékelése, a tanulmányok és hatásvizsgálatok készítése.

A pályázat teljes keretösszege (összesen 18 közvetlen uniós program pályázói számára) 2 506 060 000 Ft.

Pályázat benyújtására a rendelkezésre álló keret erejéig, de legkésőbb 2021. november 5-ig van lehetőség. A támogatási kérelmek elbírálása ezen időtartam alatt folyamatosan történik.

A pályázati felhívás teljes szövege és a pályázati dokumentáció IDE KATTINTVA érhető el.

A pályázatokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen és a 1077 Budapest, Wesselényi utca 20-22. címre beküldve lehet benyújtani.

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem