Eredmények: Mozik mint a helyi közösségek innovációs csomópontjai

Eredmények: Mozik mint a helyi közösségek innovációs csomópontjai


2021. június 28. 09:15

Megérkeztek az Európai Bizottság 2020-as Mozik mint a helyi közösségek innovációs csomópontjai pályázatának eredményei. A felhívás célja, hogy olyan innovatív kulturális központok jöjjenek létre, amelyek egy mozi köré szerveződnek, különös tekintettel az olyan területekre, amelyeket a koronavírus járvány jelentősen sújtott, és ahol a mozi és kulturális infrastruktúra korlátozott. A pályázat teljes költségvetése 1.500.000 euró.

Összesen 37 pályázatot nyújtottak be a felhívásra, amelyek közül 4 nyert el támogatást.

A nyertes pályázatok koordinátor szervezetei a következő országokban működnek: Magyarország, Olaszország, Franciaország, Németország.

20 partnerszervezet vesz részt továbbá a projektekben a következő országokból: Csehország (2), Szlovákia (1), Lengyelország (1), Románia (1), Németország (1), Írország (1), Svédország (2), Szlovénia (1), Ausztria (1), Egyesült Királyság (1), Franciaország (2), Belgium (1), Észtország (1), Görögország (2), Litvánia (2).

Gratulálunk a Budapest Film Zrt.-nek nyertes pályázatához, amely az Interconnecting Cinema címet viseli. A projekthez öt partnerszervezet csatlakozik, a csehországi Union Film és a Kino AERO, a romániai Asociatia Arta In Dialog, a szlovákiai Cinefil és a lengyelországi Fundacja Dla Kina. Az Interconnecting Cinema megvalósulását 290.969 euróval támogatja az Európai Unió.

További információ

Részletes eredménylista

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem