2021-es MEDIA felhívások várható megjelenése

2021-es MEDIA felhívások várható megjelenése


2021. április 23. 07:58

Hamarosan indul az új, 2021-2027-es időszakra szóló Kreatív Európa Program, amelynek keretében a MEDIA alprogram pályázati felhívásai várhatóan június elején jelennek meg. Bár a pontos dátumok még nem ismertek, az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány, a felkészüléshez hasznos információt.

Néhány tartalmi változás:

  • A magyar pályázók körében is népszerű Single Project Development (Fejlesztés – Egyedi projektek) pályázat helyett bevezetik a Co-development pályázatot, amelynek feltétele, hogy a főpályázó „Co-development” szerződéssel rendelkezzen egy Kreatív Európa MEDIA alprogramban résztvevő országban működő másik gyártó céggel (partner).
  • A Slate Funding (Csomagtervek) pályázat mellett az új programban a kis gyártási kapacitású országokban működő gyártó cégek az új Mini-Slate felhívásra is tudnak pályázni. Míg a korábban is működő Slate Funding felhívásra 3-5 projektet tartalmazó csomagtervvel, addig a Mini-Slate felhívásra 2-3 projeketet tartalmazó tervvel is lehet jelentkezni.
  • Egy pályázó cég vagy Slate Funding vagy Mini-Slate vagy főpályázóként Co-Development felhívásra adhat be pályázatot. (Partnerként azonban részt vehet Co-Development pályázatban olyan cég is, amely valamelyik Slate felhívásra is adott be pályázatot.) 
  • 2021-ben a filmfesztiválok kétéves keretmegállapodással nyerhetnek el támogatást. 2022-től azonban már csak filmfesztivál hálózatok pályázhatnak majd a Fesztiválok felhívás keretében.
 

Kreatív Európa Nonprofit Kft.

1111 Budapest
Karinthy Frigyes út 18. V. em. 2.

Email: media@kreativeuropa.hu

Tel.: +36 1 300 7206 / +36 1 300 7202

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem