Magyar projekt a dok.incubator programjában!

Magyar projekt a dok.incubator programjában!


2021. április 8. 09:48

A dok.incubator kihirdette, mely projektek fejlesztését támogatja a 2021-es képzése során.

A dokumentumfilmek közé idén is beválogattak egy magyar projektet, Hörcher Gábor Emma Show című projektjét, amelynek producere Iványi Marcell (KraatsFilm), vágója pedig Lemhényi Réka. Az Emma Show egy amerikai, szex-chatből és internetes élő pornó műsoraiból élő házaspár, Emma és Eddie kapcsolatát vizsgálja: hol van a határ privát szférájuk és az életük minden részét megmutató pornócsatornájuk között? A házaspár internetes pornó műsorai nagy sikert aratnak, luxuséletet élnek, szexuális életük tökéletes… De vajon csak akkor, amikor más emberek nézik őket, és fizetnek érte?

A programban szerepel továbbá egy másik magyar rendező, Püsök Botond Too Close című projektje is, amely egy romániai produkciós céggel készül, fejlesztését Budapesten végzik.

Gratulálunk az alkotóknak!

A kiválasztott 8 projektet képviselő filmes szakemberek elismert producerekkel, rendezőkkel és forgalmazókkal együtt dolgozhatnak dokumentumfilmjeik fejlesztésén. A dok.incubator workshop a projektek dramaturgia fejlesztése mellett a forgalmazásra és marketing startégiákra, valamint közönségépítésre is fókuszál, hogy a filmek a legrangosabb filmfesztiválokon kerülhessenek bemutatásra. A program eddigi 8 éve alatt a fejlesztett projektek többek között szerepeltek Sundance Filmfesztiválon, a Berlinálén, az IDFA-n, a CPH:DOX, a Visions du Réel és a Hot Docs programjában is.

A dok.incubator programja a Kreatív Európa MEDIA támogatásával valósul meg.

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem