European Shooting Stars 2021

European Shooting Stars 2021


2021. január 12. 09:14

A European Film Promotion bejelentette a 2021-es European Shooting Stars programban résztevő 10 feltörekvő színész névsorát.

24. European Shooting Stars a szokásokhoz híven, összesen 10 feltörekvő európai színészt és színésznőt mutat be a filmipar képviselőinek, a közönségnek és a nemzetközi médiának. A tíz ígéretes színésztehetség közé az EFP által felkért szakmai zsűri Stork Natasát is beválasztotta eddigi munkássága alapján, különös tekintettel Horváth-Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjében nyújtott alakításáért.

Az eseményre 2021. február 23-25. között kerül sor online formában a 71. Berlini Filmfesztivál szakmai programjához kapcsolódóan, amelyet idén március 1-5. között rendeznek.

A European Shooting Stars a legrégebbi és legnagyobb hírnevű kezdeményezés az európai színésztehetségek bemutatására a nemzetközi filmes piacon, 1998 óta több mint 300 tehetségnek nyújtott lehetőséget. A Kreatív Európa MEDIA alprogram által támogatott platform olyan elismert, fiatal művészek nemzetközi karrierútját egyengette, mint Daniel Craig, Rachel Weisz, Daniel Brühl, Carey Mulligan és Alicia Vikander. Magyarországról az elmúlt években többek között Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt és legutóbb 2018-ban Tenki Réka kapott meghívást a rangos programra.

További információ:

 

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem