Elindult a második európai filmvetélkedő!

Elindult a második európai filmvetélkedő!


2018. január 23. 16:23

Mennyit tudsz az európai filmekről?

Az Európai Bizottság az európai filmek, TV műsorok, és videojátékok sokszínűségének népszerűsítése céljából vetélkedőt indít.

A résztvevőknek 18, a Kreatív Európa MEDIA támogatásában részesült filmet és audiovizuális alkotást kell felismerniük, illetve a 10 legsikeresebb résztvevő kiválasztásakor további kiegészítő kérdéseket is meg kell válaszolniuk.

A 10 legmagasabb pontszámmal rendelkező versenyző utazást nyer a 2018-as Cannes-i filmfesztiválra, amely nyeremény tartalmazza a kiutazást és a szállást  2018. május 14-16. között. A szerencsés nyertesek fesztivál akkreditációt kapnak, szakmabeliektől ismerhetik meg Európa audiovizuális iparának működését, továbbá részt vesznek a Directors’ Fortnight és a The International Critics' Week keretében kiválasztott két film vetítésén.

A filmvetélkedő célja az európai audiovizuális alkotások sikerének fokozott tudatosítása és a filmes műveltség erősítése a fiatalok körében. A verseny a MEDIA program része, mely finanszírozást nyújt az európai filmek fejlesztésére és terjesztésére, valamint filmfesztiválokat, mozi hálózatokat és műsorterjesztési platformokat támogat.

Ki vehet részt a versenyen?
A versenyen 18 év felett bárki részt vehet, aki a Kreatív Európa program tagországából származik. Az EU intézményeiben, vagy a filmiparban dolgozók nem versenyezhetnek, a Bizottság azonban bátorítja a részvételre nem jogosult személyeket, hogy terjesszék és népszerűsítsék a versenyt ismerősi köreikben.

A kvízt ezen a linken lehet kitölteni.

•    A verseny kezdete: 2018. január 23.
•    Részvételi határidő: 2018. március 18.
•    Eredményhirdetés: 2018. április eleje

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem