Video Games & Immersive Content


Határidő: 2022. április 12.

Megjelent az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség 2022-es Video Games and Immersive Content Development (CREA-MEDIA-2022-DEVVGIM) pályázati felhívása. A pályázat teljes dokumentációja ide kattintva érhető el.

A felhívásra európai videojáték-gyártó cégek, XR stúdiók és audiovizuális gyártó cégek pályázhatnak videojátékok és immerzív interaktív projektek fejlesztésére. A pályázónak bizonyítania kell, hogy létrehozott olyan videojátékot/immerzív tartalmat, amely kereskedelmi forgalomba került 2019. január 1. és a pályázat benyújtásának határideje közötti időszakban.

Támogatható tevékenységek:

  • interaktív, narratív alkotások és prototípusok fejlesztése, amelyek eredeti tartalommal és/vagy minőségi játékmenettel rendelkeznek, és amelyeket gyártásra, valamint PC-ken, konzolokon, mobileszközökön, táblagépeken, okostelefonokon és egyéb technológiákon keresztül történő globális kereskedelmi felhasználásra szántak
  • különös figyelmet kapnak azok a pályázatok, amelyek megfelelő stratégiákat mutatnak be a fenntarthatóbb és környezetbarát ipar, valamint a nemek közötti egyensúly, befogadás, sokszínűség biztosítására
  • a benyújtott projekt gyártási fázisa nem ütemezhető a pályázati határidőtől számított 10 hónapon belülre (a gyártási fázis akkor kezdődik, amikor az első játszható prototípus vagy az első próbaverzió elérhető lesz)

Támogatás mértéke:

  • max. 150.000 EUR/projekt
  • az EU társfinanszírozás mértéke nem haladhatja meg az elszámolható költségek 50%-át

A projektek időtartama 36 hónap lehet.

Pályázati határidő: 2022. április 12. 17:00

A pályázattal kapcsolatos további információk elérhetőek a Funding & Tender opportunities oldalán.

 

Kreatív Európa Nonprofit Kft.

1111 Budapest
Karinthy Frigyes út 18. V. em. 2.

Email: media@kreativeuropa.hu

Tel.: +36 1 300 7206 / +36 1 300 7202

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem