Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál


2018. december 13. 14:38

2019. január 31-ig lehet filmeket nevezni a szegedi Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra, melyet 2019. május 28 – június 1. között rendeznek meg.

A fesztivál célja
A fesztivál kiemelt célja, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, s egyúttal lehetőséget teremtsen fiatal filmesek bemutatkozására. A fesztiválra érkezett pályaműveket a zsűri elsősorban az operatőri teljesítmény alapján értékeli, ugyanakkor figyelembe veszi a film egészének művészi színvonalát. Elvárás, hogy Zsigmond Vilmos munkásságához méltón, a beérkező pályaművek eredeti és kreatív operatőri megoldásokat tartalmazzanak.

A friss művek seregszemléjén túl, a program kiemelt eleme, hogy lehetőséget teremtsen a fiatal alkotók számára a kapcsolatteremtésre és tapasztalatcserére.

A pályázók köre
Korhatár nélkül jelentkezhetnek alkotók és alkotócsoportok, s várják azokat a műveket is, amelyekben filmművészetet tanuló rendező és/vagy operatőr szakos egyetemi hallgatók részt vettek.

Pályázni 2016. január 1. után készült NAGY- és KISJÁTÉKFILMEKKEL, KÍSÉRLETI FILMEKKEL lehet. Idén tisztán animációs és dokumentumfilm kategóriát nem hirdetnek. Egy alkotó több filmmel is nevezhet.

Nevezési díj nincs.

Részletek

 

 

 

Kreatív Európa Nonprofit Kft.

1145 Budapest, 
Róna u. 174. I ép. III/304.


Email: media (kukac) kreativeuropa (pont) hu

Tel.: +36 1 300 7206 / +36 1 300 7202


 

Weboldalunk a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ.

Cookie szabályzat

Megértettem