Európai Moziéjszaka

Európai Moziéjszaka


2020. november 16. 17:28

Idén több mint 70 mozi vesz részt szerte Európában a rendhagyó Európai Moziéjszakán, hogy az európai filmkultúrát és annak gazdagságát ünnepeljék.

A programot először 2018-ban rendezték meg a Kreatív Európa MEDIA kezdeményezésére, a European Cinemas mozihálózattal együttműködésében.

Magyarországon november 18-án kerül sor az online filmvetítésre a Távmozi keretében. A Berlin, Alexanderplatz című filmre a következő linken lehet ingyenes jegyet igényelni: https://film.artmozi.hu/termek/europai-moziejszaka-berlin-alexanderplatz/

A filmről:
Alfred Döblin 1929-ben megjelent regényéből korábban Rainer Werner Fassbinder készített nagyszabású tévésorozatot. Burhan Qurbani rendező (Ifjak és erősek) most teljes egészében aktualizálta és újraértelmezte a történetet: a Berlin, Alexanderplatz feszes tempójú, mai társadalmi kérdéseket feszegető mozi. Albrecht Schuch a filmbeli Reinhold megformálásáért és a Kontroll nélkül-beli alakításáért megosztva nyerte el a német Oscar-díjnak is nevezett Lola-díjat 2020 tavaszán.

Bővebben a kezdeményezésről

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem