MEDIA támogatott filmek sikerei a 71. Cannes-i Filmfesztiválon

MEDIA támogatott filmek sikerei a 71. Cannes-i Filmfesztiválon


2018. május 22., kedd 13:51

A 71. Cannes-i Filmfesztiválon 18 Kreatív Európa MEDIA alprogram által támogatott filmet vetítettek, melyek szép számban nyertek el díjakat is.

A versenyprogramban szereplő filmek közül Pawel Pawlikowksi Zimna Wojna/ Cold War c. filmje nyerte el a legjobb rendezőnek járó díjat (Prix de la mise en scène). A MEDIA program 171 839 euróval támogatta a filmet a fejlesztési és forgalmazási pályázatok keretében.

A legjobb forgatókönyvnek járó díjat a Lazzaro Felice/Happy as Lazzaro c. film nyerte el, melyet Alice Rohrwachter rendezett. A film forgalmazását 61 151 euróval támogatta a MEDIA.

A Matteo Garrone által rendezett Dogman c. filmben nyújtott alakításáért Marcello Fonte pedig a legjobb színésznek járó díjat nyerte el. A film 360 000 euró forgalmazási támogatásban részesült.

A versenyprogramon kívül 2 MEDIA támogatott filmet is díjaztak, Ali Abbasi Gräns/ Border c. filmje kapta az Un Certain Regard díjat, Sergey Loznitsa pedig a legjobb rendezőnek járó Un Certain Regard díjat nyerte el Donbass c. filmjéért. A Border 36 674 euró, míg a Donbass 162 811 euró MEDIA támogatást kapott.

A kritikusok hetén bemutatott Kona fer í strio/ Woman at war c. filmet is díjazta az Authors’ Society. A filmet Benedikt Erlingsson rendezte, a MEDIA program 103 220 euróval támogatta fejlesztését és forgalmazását.

Weboldalunk a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ.

Cookie szabályzat

Megértettem