Új garanciaeszköz az európai kulturális és kreatív ágazat támogatására

Új garanciaeszköz az európai kulturális és kreatív ágazat támogatására


2018. január 17. 10:21

Az Európai Befektetési Alap és a francia kulturális és audiovizuális ágazatot támogató intézet (IFCIC) két garanciaegyezményt hozott létre a Kreatív Európa program kulturális és kreatív ágazati garanciaeszközének támogatásával.

Az első egyezmény lehetővé teszi, hogy az IFCIC növelhesse a francia kis- és középvállalkozásoknak nyújtott támogatás mértékét, hogy olyan kevésbé támogatott szektorokhoz is elérjenek, mint  az előadóművészetek vagy könyvkiadás.

A második garanciaegyezmény az első határokon átívelő tranzakció a Kreatív Európa program garanciaeszközének keretében, amely a programban részt vevő országok producereinek, a film és tv-s tartalom gyártás területén aktív kkv-k támogatását célozza, több mint 90 millió eurós kölcsönkerettel. Az IFCIC ezen kívül a korai fejlesztési fázisban levő filmek és tv-s programok támogatására is létrehoz egy alapot.

Összességében több mint 300, a kulturális és kreatív szektorban tevékenykedő kis- és középvállalkozás nyerhet el támogatást az új garanciaeszköz keretében.

További információ

 

Kreatív Európa Nonprofit Kft.

1145 Budapest, 
Róna u. 174. I ép. III/304.


Email: media (kukac) kreativeuropa (pont) hu

Tel.: +36 1 300 7206 / +36 1 300 7202


 

Weboldalunk a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ.

Cookie szabályzat

Megértettem