Nyilvánosságra hozták a 2018-as Berlinale Talents résztvevőit

Nyilvánosságra hozták a 2018-as Berlinale Talents résztvevőit


2018. január 9. 14:30

2018. február 17-22. között kerül megrendezésre a MEDIA alprogram által is támogatott Berlinale Talents, melyre 81 országból 250 filmes szakembert választottak ki, akik a 6 napos rendezvény alatt lehetőséget kapnak művészi álláspontjaik megvitatására, és filmes projektjeik további fejlesztésére.

A kiválasztott 250 tehetség között rendezők, producerek, színészek, forgatókönyvírók, cinematográfusok, vágók, látványtervezők, filmforgalmazók, filmhang tervezők és zeneszerzők kaptak helyet. 40 szakember tudja tovább fejleszteni dokumentumfilmes, játék vagy rövidfilmes projektjét a mentorok által vezetett Projekt Labs keretében. Nyolc filmkritikus is csatlakozik az eseményhez, hogy megvitassák a filmes újságírás újszerű lehetőségeit. Általában 5-10 éves tapasztalattal rendelkező filmes szakemberek kerülnek kiválasztására, különös tekintettel munkásságuk hatásaira és relevanciájára a saját országukban.

Magyarországról Csémy Balázs színművészt és Puskás Lilla filmkritikust választották be a programba.

A kiválasztott tehetségek listája itt található: 250 tehetség / 40 film projekt a Project Labs-on

A teljes Berlinale Talents program február 6-án lesz elérhető. Jegyek a nyilvános eseményekre és filmvetítésekre február 12-ig vásárolhatóak a www.berlinale.de oldalon.

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem