Sevilla lesz 2018-ban az Európai Filmdíjak házigazdája

Sevilla lesz 2018-ban az Európai Filmdíjak házigazdája


2016. november 15. 09:33

Szombaton, a Sevilla Európai Filmfesztivál záró sajtótájékoztatóján az Európai Filmakadémia és Sevilla városa közösen jelentették be, hogy 2018-ban Andalúzia fővárosa lesz az Európai Filmdíjak házigazdája.
A döntést közösen jelentette be Antonio Muñoz, Sevilla Önkormányzatának kultúráért, turizmusért és városképért felelős delegátusa, Mike Downey, az EFA igazgatótanácsának alelnöke, valamint Joséluis Cienfuegos, a Sevilla Európai FIlmfesztivál igazgatója.

Antonio Muñoz, a városvezetés képviseletében elmondta, hogy “nagyon boldogok vagyunk”, hogy Sevilla lehet a 31. Európai Filmdíjak házigazdája: egy olyan eseményé, amelyet már régen szerettek volna megrendezni és amely most valósággá válik. A delegátus hangsúlyozta, hogy “Sevilla imádja a mozit, nemzetközi forgatások helyszíne, valamint neves rendezők és színészek szülővárosa, éppen ezért az EFA döntése a város mozi iránti elkötelezettségének betetőzése.”

Mike Downey örömét fejezte ki, hogy Sevilla lesz a díjátadó házigazdája, “egy város, amely a lelki társunk”. Elmondta, hogy immár tizenhárom éve “lojális együttműködés és barátság” köti az Akadémiát “az európai mozi egyik legjobb filmfesztiváljához”, amely szorosan együttműködik egyéb intézményekkel, egyetemekkel és iskolákkal is, és elkötelezettje az európai mozinak.
Sevilla városa a házigazdája a Sevilla Európai Filmfesztiválnak (SEFF), amely kizárólag európai produkciókat mutat be. 2005 óta az Európai Filmakadémia a fesztivál keratein belül jelenti be az Európai Filmdíjak jelöltjeit. Sevilla komoly filmes hagyományokkal rendelkezik és számos filmprodukciót forgattak a városban. A Parque de María Luisa területén található Plaza de España feltűnt George Lucas STAR WARS: A KLÓNOK TÁMADÁSA című filmjében, valamint az ARÁBIA LAWRENCE-ben, mint a brit hadsereg kairói főhadiszállása, az udvar pedig a Hotel King Alfonso XIII volt. Legutóbb a TRÓNOK HARCA hetedik évadát forgatták Sevillában.

Az Európai Filmdíjak 2018 átadó ünnepsége 2018. decemberében kerül megrendezésre.



A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem